Guess Who (Laurențiu Mocanu), fondator Okapi Sound alături de Grasu XXL, Mitză, Vlad Lucan și Paco 10Grei, a lansat primul său album solo, „Probe Audio”, la începutul anului 2009

Guess Who

Guess Who (Laurențiu Mocanu), fondator Okapi Sound alături de Grasu XXL, Mitză, Vlad Lucan și Paco 10Grei, a lansat primul său album solo, „Probe Audio”, la începutul anului 2009, iar, în urma reacțiilor stârnite în mediul online, în scurt timp, împreună cu Spike, a susținut două turnee naționale de promovare: „TU-r” și „reTU-r”. În anul 2010, imediat după ce noul său single, „Locul Potrivit”, un remake al creației „Noi în anul 2000” a lui Horia Moculescu, a prins amploare pe posturile de radio și TV, Guess Who a finalizat noi piese și a reeditat albumul „Probe Audio”, redenumit – „Locul Potrivit” și distribuit împreună cu Gazeta Sporturilor, în aceeași zi cu noul material semnat Spike, „Rămânem Prieteni”. Cele două albume au fost un real succes atât în mediul online, cât și din punct de vedere al vânzărilor. În scurt timp, Guess Who a devenit un fenomen pentru industria muzicală românească, într-un moment în care muzica hip-hop își regăsea ușor locul în playlist-urile radiourilor și televiziunilor muzicale și rămâne pe primele poziții în topuri aproape 200 de săptămâni.

Muzica lui nu a întârziat să fie premiată, iar, doi ani la rând, în 2010 și 2011, Guess Who primește titlul Best Hip-Hop (Romanian Music Awards), pe care îl obține și în 2012 și 2013, la Sibiu, în cadrul Media Music Awards. Seria pieselor cu un puternic mesaj social a fost continuată de „Manifest” și „Tot Mai Sus”, single care a dat titlul celui mai nou album Guess Who, lansat în anul 2011. Cu single-uri care au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube („Locul Potrivit”, „Manifest”, „Tot mai sus” sau „Onoare”) și cu unul dintre cele mai puternice fan base-uri din România, Guess Who a lansat în 2017 „Un Anonim Celebru”, cel de-al treilea album solo, care a beneficiat de trei single-uri cu videoclip („Stele”, „Un Anonim Celebru” și „Cupidon” feat. Irina Rimes).

„Cupidon” a fost una dintre cele mai difuzate piese ale anului 2017 pe posturile de radio și TV din România, iar videoclipul piesei se apropie de 20 de milioane de vizualizări pe YouTube. În toamna anului 2017, Guess Who a pornit într-un turneu național de promovare a albumului, turneu care s-a încheiat la București, în cadrul unui concert cu un public numeros, unde pe scenă au urcat toți colaboratorii de pe album.

Guess Who feat. Irina Rimes – Cupidon