Jessie J uimeste prin energia debordanta si pofta de viata molipsitoare

Jessie J

Jessica Ellen Cornish, nascuta pe 27 martie 1988 in Redbridge, Londra, a devenit cunoscuta publicului sub numele de Jessie J dupa ce a compus unele dintre cele mai de succes single-uri ale Aliciei Keys, Miley Cyrus sau Chris Brown.

Cariera muzicala a celei care urma sa dea “Price Tag-ul” corect al succesului in industria muzicala, a inceput pe cand artista era doar un copil cu visuri marete. La 11 ani, Jessie J a fost selectata pentru a juca in productia lui Andrew Llyod Webber“Whistle Down The Wind”.

La scoala, Jessie J nu a stralucit, asa cum o face de ceva vreme, cu fiecare aparitie publica a sa. Total diferita de cele doua surori mai mari ale sale, Jessie nu s-a inteles bine cu cifrele. “Pune-ma sa aleg haine pentru cineva, sa ma machiez, sa-mi fac parul, sa cant, dar nu ma pune sa lucrez cu sume pentru ca nu e domeniul meu”. Muzica este domeniul pe care artista si l-a apropriat, insa in timpul scolii a avut incidente neplacute si la acest capitol. Vocea sa mult prea puternica i-a determinat pe coordonatorii corului scolii sa o excluda din formatie pe Jessie.

Dar de cand o voce puternica este ceva gresit? Fani de pe intreg mapamondul, oameni din industria muzicala si artisti precum Kylie Minogue, Cyndi Lauper si Alicia Keys par sa aprecieze ambitusul artistei. Dovada sta succesul pieselor “Price Tag”,“Do It Like A Dude”, precum si cel al albumului de debut “Who You Are”, cu care artista a ocupat locul doi in Anglia, iar in Statele Unite ale Americii locul 11.

Viata de artist nu e deloc usoara! A simtit-o si Jessie pe pielea sa, caci la un concert a fost nevoita sa cante intr-o bezna totala. Un atac de panica s-a instalat imediat, situatie de care artista isi aminteste cu groaza. “Seara aceea s-a numit Black Out si a trebuit sa cant pe intuneric. I-am rugat sa aprinda lumina, dar nu au dorit. Eram pe o scena înalta si pentru ca nu puteam vedea nimic, am intrat in panica. A fost groaznic.”

Daca peste acest moment Jessie a trecut destul de usor, o alta cumpana i-a amenintat viata in urma cu sase ani. Din cauza unei batai neregulate a inimii, descoperita la varsta de 11 ani, Jessie a suferit un accident vascular cerebral minor. Din fericire, artista s-a recuperat cu bine, iar experienta a facut-o mult mai puternica.

Desi ii sunt interzise stimulentele de genul alcool, tutun, droguri ori cafea, Jessie J uimeste prin energia debordanta si pofta de viata molipsitoare. Ea spune ca isi trage puterea din muzica. Cantautoarea londoneza isi incarca bateriile atunci cand se afla in studio pentru a inregistra sau pentru a compune piese de succes precum “Party in the USA” interpretata de Miley Cyrus. Scena si milioanele de oameni aflati in fata ei ii dau lui Jessie motive sa-si continuie cariera muzicala, sa treaca peste toate obstacolele care i s-ar putea ivi in viata si sa evolueze continuu, din punct de vedere muzical, dar si personal.

Comments

comments

citește mai departe