Lady Gaga a fost declarata de revista Forbes drept cea mai puternica femeie din lume.

Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta s-a nascut pe 28 martie 1986, in Yonkers, New York. Germanotta, acum cunoscuta drept Lady Gaga (aceasta a atribuit inspiratia numelui sau de scena cantecului formatiei Queen, “Radio Ga-Ga”), a devenit un star pop international.

Gaga a invatat sa cante la pian la varsta de 4 ani. La 11 ani, a fost acceptata la Juillard School in Manhattan, dar in final a urmat cursurile unei scoli private catolice din oras. A continuat sa studieze muzica si sa interpreteze, compunand prima sa balada pentru pian la varsta de 13 ani, si a sustinut prima sa intrepretare intr-un club de noapte din New York la varsta de 14 ani.

Cativa ani mai tarziu, Gaga a reusit sa fie admisa la Universitatea New York, in cadrul Tisch School of Arts, fiind unul din cei numai 20 de studenti din lume acceptati. In acest timp, Lady Gaga a studiat muzica si a lucrat la imbunatatirea calitatilor sale de compozitor. A avut trei locuri de munca,inclusiv o norma de lucru ca dansatoare gogo, in timp ce incerca sa isi imbunatateasca si performantele artistice.

In 2005, Lady Gaga a semnat cu casa de discuri Def Jam Records, insa cateva luni mai tarziu intelegerea a cazut. Decaderea intelegerii a propulsat-o pe Gaga, determinand-o sa interpreteze in icluburile si locatiile din suburbiile orasului New York. Acolo, a colaborat cu mai multe formatii rock, si a inceput experimentarile cu moda.

In 2007, la varsta de 20 de ani, Gaga a inceput sa lucreze la Interscope Records in calitate de compozitor pentru alti artisti ai label-ului, ca Britney Spears, New Kids on the Block sau Pussycat Dolls. Vedeta R&B, Akon, a descoperit-o pe Gaga in timp ce aceasta interpreta un spectacol burlesque creat chiar de aceasta si numit “Lady Gaga and the Starlight Revue”. Impresionat, Akon a semnat artista pentru label-ul sau, sub umbrela Interscope, Kon Live. In 2007 si 2008, Gaga a compus si inregistrat albumul sau de debut, The Fame. Albumul a primit critici pozitive si a avut un succes urias in Statele Unite. Cu ajutorul propriei sale echipe de creatie, “Haus of Gaga”, intepreta a reusit sa-si faca numele cunoscut la nivel international.

Single-ul de debut al lui Lady Gaga, “Just Dance”, a fost difuzat la radio la inceputul anului 2008 si a primit numeroase reactii pozitive.Piesa a fost nominalizata apoi pentru Premiile Grammy (pentru cea mai buna inregistrare dance) in anul 2008. Din pacate, single-ul a pierdut in fata piesei “Harder, Better, Faster, Stronger” a celor de la Daft Punk, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa ajunga No.1 in charturile pop in ianuarie 2009. Al doilea single de pe albumul The Fame, “Poker Face”, i-a adus artistei un succes si mai mare. Piesa a ocupat topurile chart-urilor in toate categoriile, in aproape fiecare tara. Ambele piese au fost produse de afiliatul lui Akon, RedOne, care a si contribuit la compunerea unei parti considerabile a albumului lui Lady Gaga.

Mai tarziu in 2008, Lady Gaga a cantat in deschiderea celor de la New Kids on the Block. De asemenea, artista a colaborat cu grupul la realizarea piesei “Big Girl Now”, de pe albumul formatiei New Kids on the Block, “The Block”. In anul urmator, Gaga a lansat “The Fame Monster”, album ce contine opt piese, urmat mai tarziu, in 2011, de “Born this Way”.

In anul 2011, Lady Gaga a fost declarata de revista Forbes drept cea mai puternica femeie din lume, fiind inclusa totodata si pe lista celor mai influenti oameni, clasament realizat de Time Magazine. Cu peste 2,2 miliarde de vizualizari pe YouTube, Lady Gaga este cel mai accesat artist in mediul online, detinand in prezent si cel mai mare numar de fani pe Facebook, aproape 50 de milioane, precum si titlul de “cea mai urmarita personalitate” pe Twitter, cu cei peste 22 de milioane de followers.

Comments

comments

Știri despre Lady Gaga

Lady Gaga lucreaza intens pentru albumul ARTPOP

Lady Gaga tocmai a ajuns in State pentru urmatoare serie de concerte din cadrul turneului Born This Way Ball iar noul ei album ARTPOP se pare ca se lasa asteptat. Comments comments

29 ianuarie 2013