Sufletul si muzica ei sunt la fel de colorate ca si parul ei.

Nicki Minaj

Intr-o perioada in care muzica de “strada” parea sa fie acaparata de barbati dupa ce nume precum “Missy Eliot”, “Lil Kim” sau “Foxy Brown” se retrag din scena muzicala, o noua stea avea sa rasara din New York, Queens.

Contrar stereotipului in care era incadrat artistul Hip-Hop clasic, Onika Tanya Maraj pe numele ei de scena Nicki Minaj urmeaza liceul LaGuardia specializat in muzica si arta vizuala formandu-se ca artist inca din adolescenta.

Datorita internetului, mai exact profilului ei de MySpace, Nicki Minaj este descoperita de catre CEO-ul Dirty Money Entertainment care vede in ea un potential star si figura potrivita pentru revista urbana “The Come up”. Prin intermediul revistei, aceasta il cunoaste pe Lil Wayne si semneaza cu Young Money.

Nevoia scenei de o voce feminine in hip-hop se acutizeaza iar notorietea de care se bucura Nicki Minaj era in continua crestere. Aceasta se face cunoscuta prin numeroase colaborari pe mixtapeuri si remixuri cu nume sonore ale industriei.

Primul sau album “Pink Friday” a debutat numarul 2 in top 200 Billboard, a avut parte de numeroase nominalizari Grammy printre care Best New Artist, Best Rap Album, and Best Rap Performance.

Artista a impresionat prin reprezentatia de la premiile Grammy a piesei “Roman Holiday” starnind atat laude cat si critici la adresa mesajului controversat pe care il transmite melodia.

Iubita, apreciata sau criticata, Nicki Minaj este una dintre cele mai proeminente figure ale scenei muzicale in momentul de fata si promite sa aduca in continuare multe lucruri noi in industrie amenitandu-l chiar pe Jay-Z ca ii va lua locul.

Comments

comments

Știri despre Nicki Minaj

Albume și melodii Nicki Minaj