Romania's Pop Royalty

Xonia

Xonia (nume real Loredana Sachelaru; n. 25 iunie 1989) este o cântăreață, compozitoare, actriță și dansatoare australiană de origine română. Xonia s-a născut pe 25 iunie 1989 în Melbourne, Australia din părinți români. Numele ei de la naștere este Loredana Sachelaru, dar se promovează ca Xonia din adolescență. Melodia ei de debut este „Someone to Love You”, care a avut un succes moderat. În același an a fost aleasă să reprezinte Australia la Festivalul Cerbul de Aur, unde a cântat două melodii: „Dirty Dancer” și „Trandafir de la Moldova”. Impresionați de abilitățile sale vocale, cei de la Universal Music România i-au oferit un contract. În 2010 a lansat single-ul „Take the Lead”, care a avut reacții pozitive și a creat agitație pe internet.

Tot în 2010 a colaborat cu trupa românească de pop, Deepcentral, la un nou single numit: „My Beautiful One”. Ea lucrează la albumul ei de debut cu niște producători muzicali cunoscuți din România: Marius Moga, George Hora, Mihai Ogășanu și Deepcentral.

Lansarea internațională (2012 – 2013)
În 2012 Xonia lanseaza noul ei hit, „Remember”, care contine un sample din super-hitul „Lily was here”. La doua luni de la lansare piesa ajunge pe locul 17 in clasamentele muzicale si locul doi la radioul rusesc DMF din Moscova. „Remember” ajunge New Entry la NRJ Energy Radio Rusia si este licentiata in Israel, Franta, Spania si Turcia.

In acelasi an cantareata lanseaza trei piese pentru on-line: „Copacabana”, „Why” si „Take My Breath Away”. La doar 23 de ani Xonia devine una dintre cele mai populare cantarete din industria muzicala romaneasca si apare pe coperta de octombrie a revistei Playboy Romania.

In 2013 Xonia lanseaza „Ping Pong” care marcheaza si o schimbare de stil muzical. Piesa produsa de F Charm si scria de Xonia are premiera pe 8 iulie. Videoclipul ne-o arata pe Xonia acompaniata de 4 dansatori intr-un depozit abandonat executand o coregrafie complicata. Intr-un interviu acordat revistei Cosmopolitan cantareata declara: „Am dorit sa ma schimb asa ca am inceput sa cant!”

Ping Pong este o piesa reggae cu infulente urbane, dar pastreaza sunetul radio friendly cu care s-a consacrat. Piesa a fost prezentata la o serie de emisiuni TV si concerte, cum ar fi Romanian Top Hits.

In noiembrie 2013 Xonia a semnat un contract cu Universal Music România si lanseaza n nou single, “You and I”, o piesa romantica piesa care ajunge pe locul 20 în topurile romanesti. Două luni mai târziu, Xonia lanseaza videoclipul piesei regizat de bunul ei prieten Anthony Icuagu.

I Want Cha (2014 – prezent)
Anul 2014 marcheaza prima colaborare a Xoniei cu un artist international, J Balvin superstarul columbian isi pune amprenta asupra noului single al cantaretei “I Want Cha”. Piesa devine rapid un imn de club. „I Want Cha” are peste 9.000.000 de vizualizari pe YouTube în trei luni de la lansare, iar coregrafia extrem de sexy din videoclip devine virala. Fetele din întreaga Românie au început sa învete “Banana Dance”. Piesa este licențiată în țări din întreaga lume: Columbia, Turcia, Grece, Bulgaria, Franța și Spania.

Pe 18 mai Xonia colaboreaza cu câștigătorul Romanii Au Talent, Adrian Tutu, si lanseaza „Averi de Sentimente”. Piesa a avut premiera pe postul național de televiziune, ProTV chiar la Romanii Au Talent.

Pe 4 Decembrie Xonia lanseaza prima piesa in limba romana, “Vino Inapoi”:

Comments

comments

citește mai departe