Un I M E N S infinit

Baietii de la EMIL sunt veteranii stilului pop-punk pe scena rock din Romania, cu un succes din ce in ce mai rasunator dupa lansarea ultimului lor material discografic I M E N S. Lansarea albumului ce a avut loc in iunie 2015 a fost foarte bine pusa in valoare pe platformele de social media, cu un concert in club Colectiv. Trupa are la activ mai bine de 15 ani de cariera, iar cel de-al patrulea material discografic reprezinta o evolutie inevitabila in stilul si sunetul trupei, la 6 ani dupa lansarea ultimului album in 2009 [“Stiu, ti se pare absurd …”].

Cu un material care a fost mult anticipat de catre fanii trupei, I M E N S are la baza mixul fun si fresh caracteristic lui EMIL, dintre pop-punk, rock, reggae si hardcore. In incercarea de a acapara noua generatie, scena de underground este inevitabil supusa unui experiment, in care fete si trupe noi, cu parere de bine, tot apar.

Piese precum Impreuna Rezistam si Am Crescut cu Trupa Asta reprezinta nu numai o aluzie la faptul ca trupele, dar si fanii au evoluat si crescut in tandem cu un mediu care s-a dezvoltat odata cu ei, dar prezinta si continuitatea familiei Underground, a caror pasiune si emotie pentru muzica, reprezinta un stil de viata in sine, care poate fi inteles doar prin versuri.

COMA, ZOB, H8 sau Implant Pentru Refuz sunt doar cateva dintre multele trupe, care nu numai ca se regasesc in melodiile celor de la EMIL, dar care reprezinta si un apropo subtil la intregul mediu muzical, cu care asa multi dintre noi ne asociem.

Albumul contine 12 piese, printre care colaborari cu Vlad Staricu de la PCC (‘Impreuna Rezistam’), dar si Adi Despot de la Vita de Vie (‘Scheleti’). Personal, Nopti de Hartie este melodia cu care ma regasesc in noul format marca EMIL, acest portret care impleteste stiluri noi, cu tonuri clasice de punk rock si adiacentele alternative ale undergroundului.

Merita mestecata lent aceasta reconfiguratie EMIL, deoarece experimentul, zic eu, a decurs cu succes!

M.

Comments

comments

Artist: EMIL
Tag-uri:

Lasa-ne un comentariu