Dora Gaitanovici

Dora Gaitanovici este o cântăreață / compozitoare și instrumentistă română din București. La 18 ani a participat la Vocea Română și la Festivalul Cerbul de Aur. Ea a fost una dintre finaliste în selecția națională a României pentru Eurovision Song Contest 2022, ajungând pe locul trei și pe primul loc la televot.

Dora Gaitanovici s-a născut pe 10 iunie 2000. A fost este elevă la Colegiul Național B.P.Hașdeu din Buzău si a urmat cursurile Universitatii de Muzică.

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică. Știe să cânte la pian de la 4 ani, iar de curând a învățat să cânte și la saxofon.

Dorei Gaitanovici îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese, dar nu refuză nicio colaborare muzicală.
A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul “Neoradiant”), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și a avut numeroase apariții la TV și radio.

Comments

comments